9/13/2010

vejeteryanlarda beslenme sorunu

    9/13/2010 07:14:00 ÖS   No comments

Herşeyin başı Sağlık Programına konuk olan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Bayraktaroğlu, Programda Vejeteryanı ve Vejeteryanları anlattı. Vejetaryen beslenmenin sürekli dezavantajları olduğu konuşulur. Oysa bilinenin aksine olumlu yanları da oldukça fazladır.



Vejetaryen tipi beslenme
Vejetaryen beslenenler, özellikle kabızlık sorunu yaşamamak için bol bol posalı gıdalar tüketirler. Bağırsak sağlığı için posalı gıdaların önemi büyüktür.

Doymuş yağ açısından düşük yiyecekleri tercih ederler. Hayvansal gıdaları daha az tercih ettiklerinden kolesterol seviyeleri dengelidir.

Antioksidan açısından zengin, kabuklu meyveler ve kuru yemiş gibi gıdaları bol bol tüketirler. Vejetaryen tipi beslenmeyi uygulayan bireylerin, diğer tip beslenmeleri uygulayanlara göre kan basıncı ve hipertansiyon riski düşüktür.

Hayvanlara verilen hormonlar, antibiyotikler, kimyasal besin bileşikleri, hayvanların otlaklardan aldığı kimyasallar, etin içeriğinin kanserojen yükünü arttırmaktadır.

Beslenme tarzlarından dolayı sıklıkla antioksidan içeren yiyecekler tükettiklerinden, bu tür yiyecekler serbest radikallerin sebep olabileceği tüm rahatsızlıklara karşı vücudu korur. Özellikle kanser gibi hastalıklar başta olmak üzere, bulaşıcı özellik gösteren hastalıklara karşı da koruyucu önlem teşkil eder.

AKKAYA

AKKAYA

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.