11/15/2012

eski türkiye güzelinin 50 milyonluk mirası tam 17 avukat eskitti

    11/15/2012 10:33:00 ÖÖ   No comments

50 milyonluk mirasının faizini fatih itfaiyesine bıraktı olanlar oldu o faizde hak iddia eden akrabalar dava açtı o miras 9 yıldır sahibini bulamadı.



50 milyonluk mirası mahmure birsen sakaoğlu 1936 türkiye güzeli aynı zamanda da doktordu itfaiye ekipleri iki kez hayatını kurtardı.

Sakaoğlu, 3 Mayıs 2000 tarihinde Bakırköy Noterliği'nde 2 doktor şahitliğinde el yazısıyla vasiyetnamesini yazdı. "Fatih'te tek başına yaşamaktayım. Şahitler huzurunda vasiyetnamemi yazıyorum" diye başlayan Mahmure Birsen Sakaoğlu, Fatih'teki dairesinin satılmayıp kirası ile mevcut dolar ve Türk Lirası'nın sonsuza kadar bankada kalmak şartıyla faizinin her 3 ayda bir alınarak, 2000 yılında Fatih İtfaiye Teşkilatı'nda çalışan müdüründen kapıcısına kadar tüm personele aynı miktarda dağıtılmasını istedi.

Sakaoğlu ayrıca 'manevi oğlum' dediği Mustafa Bakır'a bir otomobil alınmasını ve enflasyona göre geçineceği paranın, toplanan faiz ile kiradan peşin verilmesini vasiyet etti. Sakaoğlu itfaiye erlerinin ya da oğlunun ölümü halinde ise elde edilecek faiz ve kira gelirinin, sağ kalanlar arasında bölüştürülmesini şart koydu.

seyyah1906

seyyah1906

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.