9/13/2010

rus bohçası nasıl yapılır

    9/13/2010 08:00:00 ÖS   No comments

Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Rus Bohçası'nın görsel anlatımı. ile Yemek Tarifleri, Turkish Cooking Recipes



rus bohçası malzemeleri
rus bohçası malzemeleri
1 paket çabuk maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
ve alabildiği kadar un
içi için; 2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
ve 6 çorba kaşığı ayçiçek yağı
kızartmak için; sıvıyağ
malzemelerden sonra hamurumuzu yoğurarak...
çöreğimizin yapımına başlayalım
öncelikle ılık suyumuzu...
ılık sütümüzü... ve mayayı... şekeri de atıyoruz parmak uçlarıyla karıştırıyoruz tuz...ve yumuşattığımız tereyağını ilave ediyoruz biraz parmak uçlarımızla yağı parçalıyoruz artık yumuşak bir kıvam elde edene kadar... un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz hamur gördüğünüz gibi yumuşak oldu şimdi üzerini kapatıyoruz ılık bir ortamda en az 45 dakika dinlendiriyoruz hamur dinlenirken biz de içimizi hazırlayarak devam ediyoruz soğanları ince doğruyoruz şimdi kavurmak üzere ateşin yanına gidebiliriz tavayı ateşe yerleştirdik yağı bıraktık şimdi doğradığımız soğanı ilave ediyoruz
ve pembeleşene kadar kavuruyoruz soğan kavruldu şimdi kıymayı ekliyoruz tane tane olması için, eze eze kavuruyoruz artık kıymaya tuzu ve karabiberi ilave edelim ve kapatabilirizhamuru dinlendirdik, içi hazırladık soğuttuk... şimdi çöreklerimizi yapalım öncelikle hamurumuz çok güzel kabarmış şöyle elimizi unlayarak havasını alalım şöyle bir kaç tur da yoğuralım şimdi artık hamurumuzdan yarım limon kadar... parçalar alacağız ve yuvarlayacağız şimdi hazırladığımız bezeleri parmak uçlarımızla... çay tabağından büyük, tatlı tabağından küçük çapta açıyoruz
parmak ucuyla açılan hamur daha güzel kabarır bu yüzden oklava ya da merdane kullanmıyoruz
bu kadar kafi şimdi kavurup soğuttuğumuz kıymayı... ortasına bırakıyoruz, şöyle düzeltiyoruz
ve hamuru kenarlardan ortaya doğru topluyoruz ve sıkıştırarak birleştiriyoruz daha sonra şöyle elimizin ortasıyla yuvarlayarak... yuvarlayarak top şekli veriyoruz diğer hamurları da bu şekilde yaptıktan sonra kızartacağız yağı ısıttık, çok kızdırmadık ek yeri aşağıya gelecek şekilde yağa atıyoruz derin kızartma yapmamız gerektiği için böyle bir kap kullandık altın rengini alana kadar kızartacağız pişmiş bohçalarımızı alıyoruz ve kızartmaya devam ediyoruz

AKKAYA

AKKAYA

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.