9/13/2010

mısır unlu bohça nasıl yapılır

    9/13/2010 08:11:00 ÖS   No comments

Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Misir Unlu Poğaça'nın görsel anlatımı. ile Yemek Tarifleri, Turkish Cooking Recipes



unlu poğaça malzemeleri
mısır unlu poğaça malzemeleri
3.5 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
250 gr margarin
2 yumurta4 tatlı kaşığı pudraşeker1.
5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
25 gr yaş maya
İç malzeme:150 gr beyazpeynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Susam
çöreotu

Mayayı ılık suda 1 kaşık tozşekerle ezip kabarıncaya kadar 15 dakika bekletin. İç malzemesi için; maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri ezip maydanoz ve cevizle harmanlayın.

Un ve mısır ununu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, mayalı su, 2 yumurta, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerini bezle örtün ve 15 dakika daha dinlendirin.

Hamurları 10-12 cm çapında açıp ortalarına peynirli harçtan bir miktar yayın. İkiye katlayıp kenarlarını kapatın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 15 dakika dinlendirin. Susam ve çöreotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

AKKAYA

AKKAYA

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.