Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Kuru Baklalı Yaprak Sarması'nın görsel anlatımı. ile Yemek Tarifleri, Turkish Cooking Recipes
baklalı yaprak sarması malzemeleri Yarım kilo asma yaprağı
1.5 su bardağı kuru iç bakla
1 su bardağı buğday
1 su bardağı bulgur
4 soğan
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım kilo kuzu eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 domates
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı reyhan otu
Yarım su bardağı su
Tuz
kırmızı pul biber
Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın.
Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın. 2 soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın. Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin. Domatesi minik doğrayıp ilave edin.
Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın.
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın. Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin. Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin.
Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın. Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin. Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Write commentsFİKRİNİ SÖYLE