9/12/2010

kök hücre tedavisi nedir

    9/12/2010 03:51:00 ÖS   No comments

kök hücre tedavisi nedir İç Hastalıkları ve Kemotoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman İlhan Herşeyin Başı Sağlık programında kök hücre tedavisini işledi



Kişinin kemik iliği ya da yağ dokusundan alınan numunelerinin özel bir yöntemle kök hücre haline getirilme işlemine ‘’Kök hücre tedavisi‘’ denir.

Kök Hücre Tedavisi Hangi Hastalıklarda Nasıl Uygulanır?

Kök hücre tedavisi birçok hastalıkta uygulanabilmektedir. Ortopedi kas-iskelet sistemi hastalıklarıyla ilgilenmektedir. Vücudumuzun yükünü taşıyan diz-kalça gibi hızlı yıpranan eklemlerin kireçlenmesinde geleneksel olarak protez operasyonu yapılmaktaydı fakat bu tedavi kendi içinde birçok sorunu da beraberinde getirmekteydi. Örneğin; Hastanın anestezi alması yoğun bakımda yatması operasyon sonrası yatağa bağımlı olması ve bakıcı ihtiyacının bulunması bunlardan bazılarıdır. Kök hücre tedavisi sayesinde hastalarımız bu risklerin hiçbirisini yaşamamakta ve hızlı güvenli bir tedavi süreci geliştiğinden işlerine hemen dönebilmektedir. Hastalarımız hastanede yatmamakta anestezi ve ilaç almamaktadırlar. Bu sayede işlerinden uzak kalmamakta ve vakit kaybı yaşamamaktadırlar. Ortopedide özellikle kireçlenme diye tabir ettiğimiz kıkırdak dokusunun tahrip olduğu Artroz vakalarında başarıyla uygulanabilmektedir. Ayrıca Spor yaralanmaları kas- tendon hasarlarında da uygulama alanı mevcuttur.

Kök Hücre Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Kök hücre tedavisi ‘ nin başarılı olabilmesi için kişinin kemik iliği veya yağ dokusunun alınması gerekmektedir. Alınan bu numune özel bir yöntemle saflaştırılmış kök hücre haline getirilmektedir. Aynı seansta kişinin problem olan bölgesine saflaştırılmış kök hücre uygulanmaktadır. Hasta kök hücre tedavisi sonrası aynı gün işine dönebilmektedir. Kök hücre tedavisi ‘nde tüm bu uygulamalar yatış olmadan ayaktan yapılabilmektedir.

Kök Hücre Tedavisi Olan Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?
Kök hücre tedavisi olan hastalarımıza yeme -içme ve günlük yaşamını etkileyecek herhangi bir kısıtlama uygulamamaktayız.

Sadece hastanın;

Genel sağlık şartlarını korumak için kilo kontrolü ve sağlıklı yaşam şartlarının korunmasını,
Vücudunu darbelerden uzak tutması için riskli hareketlerden kaçınmasını tavsiye ediyoruz.
Kök Hücre Tedavisinin Yapılma Sıklığı Var Mıdır ?
Kök hücre tedavisi kişinin kendi hücrelerinden uygulanan bir tedavi şekli olduğundan Alerjik reaksiyon veya yan etki görülmemektedir. Hastalarımızda istenmeyen herhangi bir olumsuz etki yapmadığından bu tedaviyi uygulamanın herhangi bir sınırı yoktur. Sıklığını hekim ihtiyaç duyulan bölgeye göre belirlemektedir. KAYNAK: NP İstanbul Beyin Hastanesi

AKKAYA

AKKAYA

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.