9/12/2010

kivi reçeli nasıl yapılır

    9/12/2010 04:27:00 ÖS   No comments

kivi reçeli nasıl yapılır Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Kivi Reçeli'nin görsel anlatımı. ile Yemek Tarifleri, Turkish Cooking Recipes



Kivi Reçeli Malzemeleri
Kivi Reçeli Malzemeleri
2 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
6 Adet kivi (sert olması lazım)
2 adet karanfil
Şeker ve suyu tencereye alın,kaynamaya bırakın
Şurup kaynarken kivileri soyup,ortadan ikiye bölerek dilimleyin.bölmedende dilimleyebilirsiniz,ben yemesi rahat olsun diye böyle yaptım.
şurup kaynamaya başladıktan yaklaşın 10-15 dakika sonra kivileri içine atıp,pişirmeye devam edin.Bu esnada karanfilleride içine atın.Ben yarım saat kadar pişirdim.Kivi daha yumuşaksa süre kısalabilir.
limon suyu koymuyoruz,zaten kivi ekşi bir meyvedir,ekstra ekşiye gerek yok.
sıcakken bir kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın.

AKKAYA

AKKAYA

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.