9/13/2010

güllaç kızartması nasıl yapılır

    9/13/2010 07:20:00 ÖS   No comments

Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Güllaç Kızartması'nın görsel anlatımı. ile Yemek Tarifleri, Turkish Cooking Recipes



Güllaç Kızartması Yapılışı
Güllaç Kızartması Malzemeleri:
5 adet güllaç yaprağı
300 gram iri dövülmüş fındık
5 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı susam
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1/4 limon

Güllaç Kızartması Yapılışı

Şerbet için su, tozşeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın. Soğumaya bırakın. İç malzeme için fındık ve tozşekeri karıştırın. Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın. Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın. Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun. Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın. Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın. Üzerine susam serpin ve bol sıvıyağda kızartın. Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Güllaç Kızartmasının Püf Noktaları

Güllaç yaprakları ıslandıktan sonra parçalanıp, sarılamayacak duruma gelirse, iki güllaç yaprağını üst üste koyup ruloları hazırlayabilirsiniz.

AKKAYA

AKKAYA

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.