9/13/2010

diş hekimi korkusu nedir

    9/13/2010 07:00:00 ÖS   No comments

Herşeyin Başı Saglık programına Diş Hekimi Ceren Alikaya ve Uzman Psikolojik Danışman Meltem Tercan Özyurt konuk oldu Diş hekiminiz korkularınızı bilirse, sizi daha az endişelendirecek ve daha rahat ettirecek tedavi yollarını bulacaktır.



Diş hekimine gitmek
Her dört kişiden birinin diş hekimi korkusu yani dentofobisi olduğunu biliyor muydunuz? Diş hekimine gitmekten korkanlar, bu korkuyu nasıl yenebilir?

Diş hekimi korkusu olanlara tavsiyeler



1- Öncelikle aşırı korkusu olan bireylerde genel anestezi ve sedasyon gibi ileri tekniklerin her zaman alternatif olabileceğini unutmayınız.



2- Sizi rahat ve güvende hissettiren, samimi ve ilgili bir diş hekimi seçmelisiniz.



3- Tedavi başlamadan diş hekiminize korkularınızdan bahsederseniz ve tam olarak neden korktuğunuzu belirtirseniz, diş hekiminiz korkunuzu yenmeniz için size yardımcı olacaktır.



4- Diş hekiminizden tedavi başlamadan tüm prosedürü adım adım anlatmasını isteyiniz.



5- Tedavi esnasında herhangi bir nedenle işleme ara vermek isterseniz, bunu tedavi başlamadan diş hekiminizle aranızda bir işaret ile belirleyebilirsiniz.



6- Derin nefes alıp rahatlamaya ve anlık streslerden uzaklaşmaya çalışınız. Randevularınızı günün stres ve yorgunluğu birikmeden önce, yani sabah saatlerine almanız sizin için olumlu olacaktır.

7- İşlem yaptırmadan önce kliniği tanıyıp incelemek, çalışanlara sorular sormak, hijyeni, personel ve ekipmanı gözlemlemek sizi rahatlatacaktır.



8- İşlemlere basit olanlarla başlayınız. Tüm tedavileri tek seferde yaptırmak zorunda değilsiniz, ilk seferde sadece bir temizlikle seans sonlandırılabilir.



9- Diş hekimi kontrollerine probleminiz olmasa dahi düzenli gidiniz. Böylece hem büyük işlemlerden kaçınabilir hem de ortama daha rahat alışabilirsiniz.



10- Unutmayınız; diş hekimliği teknolojileri ve tedavi teknikleri son yıllarda sizin konforunuzu artıracak şekilde oldukça ilerlemiştir.

AKKAYA

AKKAYA

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.