2/08/2017

2017 Volkswagen Transporter Comfortline Özellikleri

    2/08/2017 06:08:00 ÖS   No comments


2017 Volkswagen Transporter Comfortline Yokuş Yukarı Kalkış Yardımı Yağmurda Fren Desteği Bluetooth özellikli radyo Elektronik Diferansiyel Kilidi disk fren sistemi özellikleri nasıl çalışır

Comfortline Özellikleri

Transporter’ın Yokuş Yukarı Kalkış Yardımı (Hill Holder) nasıl çalışır?


"Transporter modellerinde yokuş kalkış desteği bulunur. Bu sayede yokuş yukarı kalkışlarda fren pedalından ayak çekildikten sonra fren basıncı 1.5 - 2 saniye korunur. Böylece araç geri kaymaz, yokuş yukarı rahat bir kalkış yapmanızı sağlar ve debriyajın ömrünü uzatır.

Transporter'daki Prefill ve Yağmurda Fren Desteği nasıl çalışır?


Prefill; frenleme hazırlığı, ayak aniden gaz pedalından çekildiğinde, frene basılmadan önce otomatik olarak fren balatalarını disklere yakınlaştırarak frenleme hazırlığı yapar. Yağmurda fren desteği, silecekler çalıştırıldıktan sonra, balataları 5 dakikada bir disklere yakınlaştırarak yüzeyini kurutur. Böylece yağmurlu havalarda fren mesafesinin kısalmasına yardımcı olur.
Prefill, yani frenleme hazırlığı, ayağınızı gaz pedalından aniden çektiğinizde, frene basmadan önce, otomatik olarak fren balatalarını disklere yaklaştırarak frenlemeye hazırlık yapar.

Transporter’daki Bluetooth özellikli radyo nasıl çalışır?

Tüm Transporter modellerinde standart olarak bulunan deri kaplı radyo kumandalı direksiyon sayesinde gözünüzü yoldan ayırmadan radyo kanalları arasında geçiş yapabilirsiniz. Radyoda bulunun Bluetooth özellliği sayesinde ise telefon görüşmelerinizi direksiyonu bırakmadan rahatça yapabilirsiniz. Ayrıca radyo ekranından telefon rehberine kolayca ulaşabilirsiniz.

Transporter’daki EDL (Elektronik Diferansiyel Kilidi) nasıl çalışır?

Transporter modellerinde standart olarak sunulan EDL (elektronik diferansiyel kilidi) ABS sistemi üzerinden, kaygan zemindeki hızlı dönen tekerlek frenleyerek kuru zemindeki tekerlekler arasında hızı eşitler. Dolayısıyla tork dağılımı da eşitlenir. Kuru zemindeki tekerleğe iletilen torkun artışıyla aracın çekiş yeteneği de artar. EDL (elektronik diferansiyel kilidi) sistemi, 40 km/h hıza kadar aktiftir. Bu hızdan sonra EDL (elektronik diferansiyel kilidi) üzerinden diferansiyel etkisinin yok edilmesi sürüşü tehlikeye sokar. EDL (elektronik diferansiyel kilidi), kaygan zeminde zorlanmadan kalkış, daha iyi yol tutuşu sağlar.

Transporter’daki disk fren sistemi nasıl çalışır?

Disk frenler güçlü ve dayanıklı olmalarının yanı sıra, frenleme kuvvetini hassas olarak ayarlar ve kendilerini temizleyebilirler. Ayrıca bakımları kolaydır. Fren diski sıcaklığı 500°'ye kadar çıkabilir, bu nedenle fren disklerinde soğutulmalarını sağlayan hava kanalları bulunur. Transporter'da dört tekerlekte bulunan havalandırma kanallı fren diskleri sayesinde sistem hızlıca soğur ve frenleme etkisi korunur.

65 yıl önce ilk defa üretilirken kendi sınıfını da yaratan Transporter,
her yeni neslinde zamanın ötesinde tasarımlarla herkesin beğenisini
kazandı. Şimdi yepyeni yüzü, rakipsiz teknolojileri ve üstün konforuyla
yine karşınızda.

seyyah1906

seyyah1906

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.