2/08/2014

Gülcihan Koç'un "Kömür gözlüm de Kaş kaşa da bitersin" Uzun havası

    2/08/2014 04:01:00 ÖS   No comments

Gülcihan Koç'un "Kömür gözlüm de Kaş kaşa da bitersin Kokularsam sende bana yetersin ben bu cefaların birin çekmezdim" Uzun havası



Kömür gözlüm

Gülcihan Koç Kimdir?


Gülcihan Koç, 1965 yılında Sivas'ın Hafik ilçesinde doğdu. İlkokul mezunu olan sanatçı Müziğe 1982 yılında başladı. Gülcihan Koç; Davut Sulari, Arif Sağ, Musa Eroğlu, Mahsuni Şerif, Belkıs Akkale, Aşık Daimi, Muhlis Akarsu, Mihrican Bahar'dan etkilenmiştir.

Müzik yaşamını 1988 yılına kadar çeşitli salonlarda sahne alarak sürdürmüştür. İlk albümünü 1988 yılında Yusuf Sorgun ile çalışarak "Yardan Haber Gelmiş" adıyla yayınlanan sanatçının daha sonra; Nazlım Selam Salmış. Çekil Dağlarımdan, Sevdam Sana, Vefasız Yıllar 94, Bilmeyene Söylüyorum, Güzelliğin On Para Etmez, Deyişlerde Biz Varız, Tut Elimden Düşmeyelim, Senin Yazın Kışa Benzer, Çuha Şalvar, Nazlı Yar ve Dost Yoluna adlı albümleri yayınlanmıştır.

Bu albümlerde birlikte çalıştığı isimler; Yusuf Sorgun, Metin Karataş, Erdal Erzincan' dır. Ayrıca son iki albümde Arif Sağ'ın büyük desteğini gördü. Bu güne kadar çok sayıda konser veren sanatı en çok etkilendiği konserinin Almanya' nın Köln şehrinde Guiness Rekorlar kitabına giren 1240 bağlama, 25 bin seyirci ve 100'e yakın uluslararası sanatçının katılımıyla yapılmış olan konser olduğunu belirtiyor. Müzik çalışmalarını Güvercin Müzik Yapım bünyesinde devam eden sanatçı ömrünün yettiği kadar türkü söylemeye devam edeceğini belirtiyor.

seyyah1906

seyyah1906

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.