9/07/2012

nevşehir'de bozkırın ortasında yetişmeyecek meyve ve sebzeler yetiştirdi

    9/07/2012 03:26:00 ÖS   No comments




Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan Halil Yoğurtçu, bozkırın ortasındaki 5 bin metrekarelik bahçesinde 100'ün üzerinde farklı türde meyve ve sebze yetiştiriyor.

Avanos ilçesinde Orta Mahalle muhtarı olan ve emekli olduktan sonra bağ olarak kullandığı bahçesinde bozkır ikliminde zor yetişen farklı türdeki bitkileri yetiştiren Yoğurtçu, küçük yaşlardan beri var olan hayvan ve bitki sevgisini yaşatmaya çalıştığını söyledi.
Emekli olduktan sonra üzüm bağı olarak kullandığı bahçede düzenlemeler yaptığını anlatan Yoğurtçu, bahçesindeki çalışmalarda hiçbir teknik destek almadığını, deneme yanılma yoluyla yaptığı araştırmalar ile bahçesini oluşturduğunu ve bitkilerin bakımlarını da kendisinin yaptığını kaydetti.
Yoğurtçu, internetten bitkiler konusunda araştırmalar yaptığını ve merak ettiklerini sipariş verip getirttiğini belirtti.
Tibet bölgesinde yetişen ve mutluluk meyvesi olarak bilinen Goji'yi denediğini ve 3 yıldır meyvesini almaya başladığını kaydeden Yoğurtçu, Tibetli'lerin Goji'yi ömür uzunluğunu artırdığını ve kuvvet verici olarak kullandığını, yapraklarından çay, ayrıca yaprak ve saplarından yağ yaptıklarını ifade etti.
Yoğurtçu, bahçesinde 60 çeşit üzüm de olduğunu, bunların 10 tanesini İtalya'dan getirttiğini anlattı.
Ayrıca bahçesine yaptığı barınaklarda farklı türlerde hayvanlara da baktığını kaydeden Yoğurtçu, bahçesinde 8 tane tavus kuşu, farklı türde tavuklar, güvercin, koyun, köpek, kedi beslediğini de sözlerine ekledi.

seyyah1906

seyyah1906

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.