10/31/2011

şırnakta mısır tarlasında ele geçirilen pkk'lıların dürbünlü suikast silahlarının görüntüleri

    10/31/2011 05:02:00 ÖS   No comments



Gece görüşlü 88 kalaşnikof ele geçirildi
Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, Şırnak kırsalında mısır tarlası içinde toprağa gömülü, gece görüş dürbünlü 88 Kalaşnikof tüfek bulundu.
Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, ele geçirilen silahları salona sığmadığı için, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bugün basın mensuplarına gösterdi.
Silahlar hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, son operasyonla dağılma sürecine giren terör örgütüne büyük bir darbe vurulduğunu belirterek şunları söyledi:

Bin metreye kadar etkili
"Yasadışı silah ve mühimmat kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan operasyonda, mısır tarlası içerisinde gizlenmiş vaziyette, üzerine sisli karlı havalarda kullanılabilme ve gece görüş özelliği bulunan dürbün monte edilmiş 88 adet uzun namlulu Kalaşnikof marka silah ele geçti."

Ele geçirilen silahların Kuzey Irak'tan kaçak yollarla getirildiğini ve gözaltına alınan S.O., M.O., N.T. adlı 3 kişinin sorgularının sürdüğünü belirten Vali Aygün, "Bu silahlar bir kilometreye kadar görüş alanı sağlıyor" dedi.

Bombacı yakalandı
Vali Ayvaz, Derik ilçesinde de bomba uzmanı olan bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini belirterek şu bilgileri verdi: "Bu kişi ile birlikte 120 adet torpil içinde pariod teknik patlayıcı ve 120 adet ateşleme fitili, ayrıca bombalarda kullanılan kavanoz parçaları, vidalar ve kırık camları ele geçirilmiştir. Bu çalışmalardan ve şu görüntülerden anlıyoruz ki, terör örgütü esnaf, okul, öğrenci, öğretmen dinlemenden vahşi bir görüntü içine girdiği, ancak bunların da sonunun geldiği anlaşılmaktadır."

seyyah1906

seyyah1906

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.