Yaprak Salamurası'nın görsel anlatımı Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Yaprak Salamurası'nın görsel anlatımı. Yemek Tarifleri, Turkish Cooking Recipes
Malzemeler:
3 kilogram ince asma yaprağı
1 kilogram rafine kaya tuzu.
Hazırlanışı:
Üzüm yapraklarını beşer altışar alıp aralarını tuzladıktan sonra uygun büyüklükteki bir kavanoza yerleştirelim. Yaprakların üzerine bir ağırlık koyarak bastıralım. Kavanozu dolduracak kadar su ile geri kalan tuzu bir tencerede kaynatalım. Kaynattığımız suyu kavanoza boşaltıp ağzını iyice kapatarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Kullanılacağı zaman, bir gün önceden gerektiği miktarda çıkarılıp yıkanarak soğuk suda bekletilir. Tuzunu atması için 5-6 defa suyu yenilenir. Kullanılacağı zaman kaynar suya batırılarak sarılır.
Hiç yorum yok:
Write commentsFİKRİNİ SÖYLE