1/18/2014

Nazlı Öksüz'den "Derde Düştüm Dermanını Aradım Derdimin Dermanı Yar İmiş" Türküsü

    1/18/2014 05:35:00 ÖS   No comments



nazlı öksüz kimdir

Nazlı Öksüz'den "Derde Düştüm Dermanını Aradım Derdimin Dermanı Yar İmiş Meğer Yari Arar İken Yardan Iradım Yardan Ayrı Kalmak Ya Dost Ya Dost Zor İmiş Meğer Zor İmiş Meğer" Türküsü Türkünün söz ve müziği Neşet Ertaş'a aittir

Nazlı Öksüz Kimdir?

Nazlı Öksüz,1972’de Orta Anadolu’nun ortasındaki şehir olan Ankara’da doğmuş Çorum’lu bir ailenin kızı.

Ankara ,musiki folkloru itibariyle Kırşehir,Çorum,Yozgat, Kırıkkale gibi çevre illerle beraber çok zengin bir birikime ve köklü bir musiki geleneğine sahip bir şehir.

Nazlı Öksüz’ün en büyük avantajlarından biri ,türkü, bozlak, halay, ağıt gibi halk müziği formlarının en güzel örneklerinin bulunduğu bu coğrafyada doğup büyümüş olması.

Bu türkü coğrafyasının yıllardır tahtında oturan bir büyük insan ve bir büyük sanatçı olan üstad Neşet Ertaş ise, Nazlı Öksüz’ün sanat çizgisindeki en belirgin renklerden biri.

Nazlı Öksüz, Neşet Ertaş’ın türkülere getirdiği üslup ve yorum zenginliğini, lirizm ve cesur anlatımı en etkin ve en rafine şekilde sürdüren bir hanım sanatçı.O’nun için “Neşet Ertaş’ın bayan versiyonu”diyenler gerçeği bir başka açıdan ifade etmiş oluyorlar.

Nazlı Öksüz halen Kültür Bakanlığı Devlet Halk Müziği Topluluğunda sanatçı olarak görev yapmakta.

Bugüne kadar hemen hemen yurdun her köşesinde konserler veren,sayısız kere canlı radyo ve televizyon programlarına çıkan Nazlı Öksüz,başta Almanya,Fransa ve Japonya olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde de 20’den fazla halk konserleri verdi.

seyyah1906

seyyah1906

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.