1/16/2011

kangal yavrusu sibirya kurtlarına yemeğini kaptırmıyor

    1/16/2011 08:31:00 ÖS   No comments

bir aylık kangal yavrusu yemeğini kaptırmamak için iki tane sibirya kurduyla can siperhane mücadele ediyor



sibirya kurtlarına yemeğini
Bilindiği gibi Sivas ilimiz başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde kangal köpeği yavrusu diye kırma tabir ettiğimiz yavru köpekler satılarak kandırılmakta!

Kandırılmamak adına yavru kangal köpeği alırken nelere dikkat etmeliyiz?


Safkan kangal olduğunu anlamak için hangi özelliklere bakılmalı?

Gerçek kangal köpeği nasıl anlaşılır sorusuna tekrar dönersek. Öncelikle yavru kangallarda bakmamız gereken ilk şey anne ve babasıdır. Çünkü yavru kangal köpeklerinde gerçek olduğunu çok fazla kestiremeyiz. Ancak anne ve babasını görmediğimiz yavru kangalın başlıca özelliklerini şöyle özetleyebiliriz.

Yavru kangal köpeği rengi nasıl olmalı?; 


Kangal yavruları boz dediğimiz açık gri renkte ve kafa kısmı siyah olmaktadır. Çok küçük yavrular genellikle daha koyu renkte olmakta ve zamanla griye dönmektedir.

Yavru kangal köpeklerinde arka tırnak, çift tırnak, kurt çırnağı, altı parmak ve soya gibi isimlerle adlandırılan tırnak sayısının gerçek kangal özellikleri ile alakası bulunmamaktadır. Yapılan araştırmalarda bir çok köpek ırkında bu tip tırnak fazlalığı görülmekte ve bunun sebebinin gen bozukluğundan kaynaklandığı açıklanmıştır.

Gerçek kangal yavrularında fiziksel özellikler; Yavru kangal köpeğinde fiziken düzgün yapılı çok zayıf olmamakla kafa yapısı vucuduna göre orantılıdır. Gözle badem şeklinde kafanın iki yanında yeralmakta. Burun ne çok uzun nede çok kısadır. Kuyruk yapısı yavru kangallarda kıvrık üste doğrudur. KAYNAK: kangalyavru.net

seyyah1906

seyyah1906

Çeşitli haberler teknoloji haberleri sağlık haberlerinden oluşan video blogu
Ana sayfaya gitmek için →

Hiç yorum yok:
Write comments

FİKRİNİ SÖYLE

© 2014 Video blogunuz. Designed by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.